środa, 2 maja 2012

Z rabarbarem na start :)))


      Od jakiegoś czasu na naszych kochanych straganach warzywnych można dostać RABARBAR. Mi osobiście warzywo to kojarzy się z sokami i ciastami. Ale dlaczego by nie spróbować go w troszkę innej wersji?

Tym razem rabarbar w wersji light czyli bez dosładzania - opcja dla tych którzy lubią kwaskawy smaczek:)))
Dla wzmocnienia tegoż smaku dodałam troszeczkę grejpfruta który mimo swojej naturalnej kwaśności zahaczał o słodycz :)))
A więc rabarbar należy umyć, pokroić i ugotować w stosunkowo niewielkiej ilości wody. Gdy warzywko ładnie nam się "rozwarstwi" ( w naszej wodzie będą pływały swoiste kłaczki) dodajemy kaszy manny i grejpfruta. Gotujemy jeszcze ok 4 minut. Przekładamy do miseczki dekorujemy resztą grejpfruta i rabarbaru oraz dodajemy odrobinkę jogurtu naturalnego :))))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz